Sapanca Gölü, Sakarya ilinin bir parçası olup, İstanbul ve Ankara gibi büyük şehirlerin gözde tatil rotalarından biridir. Özellikle kısa süreli tatiller ve konaklamalı tatiller için yoğun olarak tercih edilir.

Sapanca Gölü'nün cazibesi, yerli ve yabancı pek çok ziyaretçiyi kendisine çekmektedir. Sapanca'da; piknik, kamp, günlük gezi ve bungalov evlerde konaklama yaygın olarak yapılmaktadır. Bölge, yapısı ve olanakları itibariyle eşsiz bir deneyim sunmaktadır. Hem yerli hem de yabancı misafirlerin ziyaret ettiği ve konakladığı bu bölgede yapılacak pek çok aktivite mevcuttur. Gelin, Sapanca bungalov ev seçeneklerinde konaklarken yapabileceğiniz aktiviteleri birlikte keşfedelim. İyi okumalar!

Sapanca’ya Genel Bakış

Marmara Bölgesi’nde yer alan ilçelerden biri olan Sakarya iline bağlı olan Sapanca beldesi, turizm açısından büyük bir potansiyele sahiptir. Bölgede yer alan doğal oluşumlu göl ile ön plana çıkmaktadır.
Sapanca Gölü, doğu-batı uzunluğu 17 km ve kuzey-güney genişliği 5 km olan bir tatlı su gölüdür. Gölün en derin yeri 61 metredir ve suyu kış ve ilkbahar aylarında yükselir, sonbahara doğru alçalır. Sapanca Gölü, özellikle güneyindeki dağlardan inen sellerle iyi beslenir ve fazla suyunu, doğu ucundan Çark suyu aracılığıyla Sakarya ırmağına boşaltır.

Sapanca’da Yapılacak Aktiviteler

Sapanca Gölü ve çevresi, doğa severler için birçok aktivite sunar. Sapanca bungalov butik otel seçeneklerinde konaklayarak huzurlu bir dinlenme deneyiminin yanı sıra renkli deneyimler ile tatilinizi zenginleştirebilirsiniz.
Göl kenarında kahvaltı ve piknik yapabilir, doğa yürüyüşlerine katılabilir, bisiklet turlarına çıkabilir ve ATV safari yapabilirsiniz. Gölün çevresi bisikletle gezmek için de oldukça idealdir. Ayrıca, göl üzerindeki kuş türleri ve gölün sakin halleri, fotoğraf çekmek için en renkli fonlardan birini oluştururken, durgun suyun üzerinde kanoyla gezmeye de doyum olmuyor.
Sapanca Gölü'nün çevresinde yer alan bungalov seçenekleri ile hafta sonu tatili daha da keyifli hale geliyor. Sapanca Gölü, kamp için sunduğu imkanlar ile de özellikle doğa tutkunlarının, outdoor deneyimleri sevenlerin tercihi oluyor.
Sapanca Gölü'nün kenarında bir kahvaltı ya da balık ziyafetiyle gölün duru manzarası birleşince ortaya muhteşem bir an çıkıyor. Ayrıca, mevsim müsaitse göl kıyısındaki Uzunkum Plajı'nda dalgasız bir denizde yüzer gibi uzun kulaçlar atabilirsiniz.
Sapanca Gölü, bir doğa harikası olup, yılın her mevsimi ailenizle keyifli vakit geçirmek, kafa dinlemek, huzur bulmak için tercih edilen bir tatil rotasıdır. Sapanca Gölü, bahar aylarının gelmesiyle en yoğun dönemlerini yaşamaya başlıyor. Kalabalıktan kaçmak isteyenler ise Sapanca Gölü'ne olduğu kadar yakın bir bölgede bulunan Maşukiye'ye gidiyor.
Sapanca Gölü, doğal güzelliklerin yanı sıra, birçok farklı yaşam formuna ev sahipliği yapmaktadır. Sapanca'da güne güzel bir kahvaltıyla başlayıp uzun yürüyüşler yaparak doğanın ve sakinliğin keyfini çıkarabilirsiniz.
Sapanca Gölü ve çevresi, doğa severler için mükemmel bir destinasyondur. Gölün eşsiz manzarası, çeşitli aktivite seçenekleri ve huzur veren atmosferi ile unutulmaz bir deneyim sunar. Maşukiye bölgesinde yer alan ve doğa ile iç içe bir konaklama deneyimi sunan Thales Bungalov Otel’de konaklayarak huzur ve keyif dolu bir deneyim yaşayabilirsiniz. Rezervasyon ve bilgi için web sitemizi ziyaret edebilir ve iletişim numaralarımız üzerinden bizimle iletişime geçebilirsiniz.